Viimeisimmät artikkelit

Harrastus
My Little Pony: Spike - Tärkeä hahmo ystävyyden maailmassa
by Julia/ on 18 May 2023

My Little Pony: Spike - Tärkeä hahmo ystävyyden maailmassa

My Little Pony -sarja on hurmannut katsojia ympäri maailmaa suloisilla ja värikkäillä hahmoillaan. Yksi näistä ikonisista hahmoista on Spike, lohikäärme, joka seikkailee sarjassa My Little Pony: Ystävyyden taikaa. Spike on rakastettu hahmo, jolla on oma merkittävä rooli ponien ystävyyden opettelussa ja seikkailuissa. Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle My Little Pony: Spike -hahmon maailmaan ja tutkimme hänen vaikutustaan sarjaan ja fanikuntaan. My Little Pony: Spike hahmona Spike on lohikäärme, joka toimii sarjan päähenkilöiden, kuten Twilight Sparkle, avustajana ja ystävänä.

Harrastus
Huikeat suomalaiset ääninäyttelijät tähdittävät My Little pony -ystävyyden taika -sarjaa
by Julia/ on 01 Aug 2022

Huikeat suomalaiset ääninäyttelijät tähdittävät My Little pony -ystävyyden taika -sarjaa

Suomesta löytyy huikeita ääninäyttelijöitä, joita myös My little pony -sarjaan sekä elokuviin on saatu runsaasti. My little pony -ystävyyden taikaa -sarjassa Pinkie Pien äänenä on toiminut Saara Lehtonen, Rarityn äänenä Taru Tikkanen, Applejackina Annituuli Kasurinen ja Flutteshyna Susa Saukko. Raindow Dashin äänenä ovat puolestaan toimineet sekä Katja Sirkiä että Nina Tapio, kun taas Twilightina ovat toimineet niin Ronja Klemetti, Heljä Heikkinen kuin Henni-Liisa Stam. Suomalaiset ääninäyttelijät jäävät joskus tuntemattomimmiksi, joten kerrotaan heistä hiukan lisää.

Harrastus
Maailman söpöin poni on täyttä energiaa
by Julia/ on 20 Jun 2022

Maailman söpöin poni on täyttä energiaa

Rainbow Dash on sininen pegasos, eli kreikkalaisen tarun mukaan siivekäs hevonen. Tämä kaikkien rakastama maailman söpöin poni nauttii rapsutuksista ja huomiosta. Poni on ilmeikäs, hieman itsepäinen ja aina nälkäinen. Poni edustaa uskollisuuden elementtiä ja sen söpöysmerkki on pilvi, josta iskee kolmivärinen salama. Kilpailuja, lentämistä ja vauhtia rakastava poni ei malttaisi pysyä aloillaan ja liikkuukin usein salaman nopeasti lentäen. Maailman söpöin poni ihastuttaa sukupolvesta toiseen My Little Ponyn viehätysvoima ylittää sukupolvien rajat.

Harrastus
My Little Poni söpöysmerkit kertovat erityistaidosta
by Julia/ on 13 Apr 2022

My Little Poni söpöysmerkit kertovat erityistaidosta

My Little Poni söpöysmerkit ovat kuvioita, jotka ilmestyvät ponin pakaraan yleensä silloin kun kyseinen poni on löytänyt oman erityistaitonsa. Kahdella eri ponilla ei koskaan ole samanlaista merkkiä. Tämä merkki ei kuitenkaan aina tule erityistaidonkaan mukana. Yksi esimerkki tällaisesta tilanteesta on Applejack-poni, joka sai merkkinsä, kun hän tajusi, että kuuluu Omppulan omenatarhalle, ja kun hän myös palasi sinne. My Little Poni söpöysmerkit ilmestyvät oikeaan aikaan Söpöysmerkkiä ei voi koskaan pakottaa ilmaantumaan ponille.

Harrastus
My Little Pony meriponi -elokuva
by Julia/ on 16 Feb 2022

My Little Pony meriponi -elokuva

Pinkie Pie on My Little Pony meriponi elokuvassa My Little Pony The Movie. Siellä Pinkie vastaa kakkujen leipomisesta Canterlogin ystävyyden festivaaleilla. Kun Storm Kingin joukot hyökkäävät kaupunkiin Tempest Shadowin johdolla, Pinkie ystävineen pakenee etsimään kuningatarta, Queen of the Hippos. Myöhemmin tämä täsmennettiin olevan Hippogriffin kuningatar Novo. Tämän matkan aikana Capper melkein myi heidät orjuuteen ja heittää tuolloin myös kapteeni Celaenon yli laidalta ilmalaivasta. Mitä tapahtuu vedenalaisessa valtakunnassa? My Little Pony meriponi ja vedenalainen valtakunta Vedenalaisessa valtakunnassa Pinkie ystävystyy prinsessa Skystarin kanssa.

Harrastus
Mitä ovat My Little Pony ihmishahmot
by Julia/ on 19 Jan 2022

Mitä ovat My Little Pony ihmishahmot

Ehkä hieman vieraammiksi ovat jääneet My Little Pony ihmishahmot, mutta niitä on kehitetty hyvin samalla tavalla kuin ponejakin. 29 senttiä pitkä nukke on tarkoitettu iältään 5-8 -vuotiaille, mutta mikään ei tietysti estä hiukan vanhempiakaan hankkimasta tätä nukkea. Myös näillä nukeilla on ystävyyden voima kuten poneillakin ja samalla tavalla pitkät sekä värikkäät hiukset. Nukkeja on useampia ja niitä voi keräillä samalla tavoin kuin ponejakin. My little pony ihmishahmot ovat urheilullisia Nukeilla on 7 liikkuvaa niveltä, joten niiden kanssa on mukava leikkiä.

Harrastus
Tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä
by Julia/ on 17 Oct 2021

Tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä

Suomessa on paljon loistavia ja menestyneitä näyttelijöitä, joista osa on tullut tunnetuksi myös ulkomailla kuten Pohjoismaissa tai Amerikassa. Moni näyttelijä tekee töitä teatterissa sekä televisiossa. Lisäksi osa heistä toimii ääninäyttelijöinä. Hyvän näyttelijän tunnistaa monipuolisuudesta, kyvystä heittäytyä ja eläytyä. Näyttelijältä vaaditaan myös hyvää muistia ja tunnetaitoja. Kokosimme muutamia tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä sekä katsomme tarkemmin, millaisia töitä he ovat tehneet. Elokuvista tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä Moni näyttelijä tekee rooleja elokuvissa. Tunnettuja suomalaisia elokuvanäyttelijöitä ovat esimerkiksi Samuli Edelmann ja Peter Franzen.

Harrastus
Vanhat My Little Ponyt
by Julia/ on 23 Sep 2021

Vanhat My Little Ponyt

Vanhat My Little Ponyt tulevat muotiin aina muutaman vuoden välein. Tai oikeastaan väliä on enemmänkin ja niitä julkaistaan esimerkiksi, kun kuluneeksi tulee 35 vuotta ensimmäisten ja niiden alkuperäisten ponien ilmestymisestä. Näin tapahtui vuonna 2017. Silloin julkaistiin G1 eli ensimmäisen sukupolven muutama klassikkoponi uudelleen. 1980 -luvun ponit olivat hyvin lempeitä ja suorastaan söpöjä ilmeiltään. Näitä poneja julkaistaan suunnilleen aina 10 vuoden välein. Vanhat My Little Ponyt ja uudelleen julkaisut Kaikkihan tietävät, että vanhat My Little Pony -hahmot joudutaan julkaisemaan uusilla muoteilla aina ilmestyessään.

Harrastus
Twilight Sparkle
by Julia/ on 07 Sep 2021

Twilight Sparkle

Prinsessa Twilight Sparkle on hahmo, joka esiintyy Hasbron leikkilinjan ja pelisarjan neljännessä sukupolvessa eli inkarnaatiossa. Tämä hahmo esiintyy myös ensimmäisen sukupolven elokuvassa. Silloin hänet kuvataan yksisarvisena opiskelijana. Ystävyyden opiskelujensa lomassa hän huomaa olevansa hyvin keskeinen osa maagisia esineitä eli ”harmonian elementtejä”. Tästä tulee mielenkiintoinen seikkailu, jossa ponit ratkovat ystävyyssuhteidensa ongelmia seikkaillessaan sekä samalla auttavat myös muita Equesteria -ympäristössä. Twilight Sparkle ponin väri ja luonne Näistä ponihahmoista visioitiin aluksi, että niihin voi hyvin samaistua ja ne ovat ainutlaatuisia erilaisilla persoonilla sekä puutteilla.

Harrastus
My Little Pony Ystävyyden taikaa
by Julia/ on 08 Aug 2021

My Little Pony Ystävyyden taikaa

My Little Pony Ystävyyden taikaa on suosittu animaatiosarja, jota esitetään tv-kanavilla myös Suomessa. Sarjaa pääsee seuraamaan myös suoratoistopalveluiden, kuten esimerkiksi Netflixin, kautta. Sarjan alkuperäinen kieli on englanti, mutta Suomessa sarjaa esitetään suomeksi puhuttuna. Sarjaa on tehty yhdeksän tuotantokautta ja jaksoja on kertynyt peräti 222 kappaletta. Sarjan teko lopetettiin vuoteen 2018 tilanteeseen, jossa osa sarjan poneista olivat jättämässä Equestrian. My Little Pony Ystävyyden taikaa -sarjan juoni Ystävyyden taikaa -sarjan pääosassa nähdään Twilight Sparkle -niminen yksisarvinen, jonka prinsessa Celestia on lähettänyt Ponyvilleen opiskelemaan sitä, mitä ystävyyden taika oikein merkitsee.

Harrastus
Pinkie Pie
by Julia/ on 16 Jun 2021

Pinkie Pie

My Little Pony nimet ovat monille faneille varmasti tuttuja. Haluamme kuitenkin kertoa hahmoista hieman lisää. Nyt on esittelyvuorossa Pinkie Pie. Pinkie on viralliselta nimeltään Pinkamena Diane Pie. Se on sinisilmäinen, pinkki tamma. Sillä on pörröinen harja ja häntä. Oikein surullisena ollessaan sillä on täysin tikkusuorat harjakset. Pinkien äiti on nimeltään Cloudy Quartz ja isä on puolestaan Igneous Rock. Pinkie Pie on saanut myös hänelle rakkaita sisaruksia. Sisaret ovat nimeltään Maud Pie, Limestone Pie ja Marble Pie.