My Little Pony ohjelma

My Little Pony ohjelma kiehtoo myös aikuisia

My Little Pony ohjelma kiehtoo myös aikuisia

My Little Pony: Ystävyyden taikaa on lelusarjan innoittamana tehty ohjelma. Se on animaatiosarja, jossa seikkailee tunnetut Hasbron ponit. Lauren Faust on henkilö, joka on luonut kyseisen sarjan. Hänen käsialaansa on moni tunnettu elokuva. Vuoteen 2018 mennessä sarjaa oli julkaistu kaikkiaan kahdeksan tuotantokautta. Kaikilla muilla, paitsi kolmannella kaudella oli yhteensä 26 jaksoa. Kolmannella kaudella jaksoja oli vain 13. Suomen televisiossa sarjaa on esitetty suomeksi puhuttuna versiona. Sarja alkoi Suomessa vuonna 2012. Sitä esitettiin nelosella. Vuonna 2018 Hasbrolta tuli ilmoitus, että kyseinen sarja lopetetaan seuraavana vuonna. Kausia ehti kertyä siis kaikkiaan yhteensä yhdeksän.

My Little Pony ohjelma on kuin nykyaikaiset piirretyt. Sarja seuraa Twilight Sparkle -nimisen ponin elämää. Muina hahmoina sarjassa nähdään tietenkin kaksi maaponia: Pinkie Pie ja Applejack, kaksi Pegasosta: Fluttershy ja Rainbowdash, yksisarvinen: Rarity ja Alicorn.

Piirretyt ja animaatiosarjat - fanikunta

Kuten mikä tahansa hyvin toteutettu sarja, myös animaatiosarja voi olla myös aikuisten suosikki. Tämän todistaa myös My Little Pony -animaatiosarja. Usein ponifanien uskotaan olevan pieniä lapsia ja enimmäkseen tyttöjä. Näin ei kuitenkaan ole. Moni fani on aikuinen.

Moni on 80-luvulla leikkinyt poneilla ja nyt aikuisena haluaa jatkaa harrastustaan esimerkiksi keräilyn merkeissä. Lisäksi aikuisia kiehtoo myös poneista kertova sarja. Ponimaailman tapahtumat saavatkin seuraajia niin lapsista kuin aikuisistakin. Faneille onkin kehittynyt oma kulttuurinsa tapahtumineen termeineen ja taideyhteisöineen. Kohdeyleisön ulkopuolisista faneista käytetään nimitystä Brony.

Ohjelman juoni

Ohjelman juoni

Sarjan päätähtenä nähdään Twilight Sparkle -niminen poni. Se on yksisarvinen, jonka opettajana toimii prinsessa Celestia. Opettaja lähettää ponin Ponyvillen kouluun. Poni menee sinne opettelemaan ystävyyden taikaa. Ponia kiehtoo enemmän ystävien hankkiminen kuin varsinainen opiskelu, joten se on aluksi hieman skeptinen opiskelun suhteen. Ystävikseen poni saa viisi hyvin erilaista ponia.

Sarjassa keskitytään päätähtien arkipäiväiseen elämään Ponyvillessa. Sarjassa nähdään kommelluksia ja ratkotaan ystävysten ongelmia. Lähes jokaisessa jaksossa on aina jokin ystävyyteen liittyvä opetus. Opetus voi olla myös arkipäiviin liittyvä. Emme halua paljastaa koko sarjan tapahtumia ja juonta, jotta jännitys ja mielenkiinto pysyvät yllä. Kannattaa tutustua sarjaan itse, sillä My Little Pony historia ja ohjelma ovat vertaansa vailla.

My Little Pony ohjelma - suomenkieliset äänet ja DVD-julkaisut

My Little Pony ohjelma on saavuttanut Suomessakin melkoisen suuren suosion. Sarjaa esitetäänkin myös Suomeksi puhuttuna versiona. Suomalaisia ääninäyttelijöitä on sarjassa runsaasti. Moni suomalainen dubbaaja on antanut sarjan hahmoille äänensä. Brony -sivustomme haluaakin kertoa heistä lisää. Sarjan päätähti Twilight Sparkle on saanut suomalaisen äänensä Henni-Liisa Stamilta kausina 1-6 ja 8-9. Muina päätähden ääninä kuullan muun muassa Heljä Heikkistä ja Ronja Klemettiä.

Tunnetuimpia ääninäyttelijöitä sarjassa ovat Nina Tapio, Kiti Kokkonen, Antti L. J. Pääkkönen ja Pinja Hanski. Pinja Hanski on antanut äänensä muun muassa Zekoralle. Nina Tapion ääntä kuullaan Rainbow Dashin vuorosanoissa. Kiti Kokkosen ääni kuuluu puolestaan muun muassa Spikelle. Kuten mikä tahansa hyvä elokuva, on tämäkin täynnä loistavia tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä.