My Little Pony historia

My Little Pony historia ulottuu 80-luvulle

My Little Pony historia ulottuu 80-luvulle

Ponileikki on ollut aina yksi suosituimpien leikkien joukkoa. Paitsi lapset, myös aikuiset voivat leikkiä ponileikkejä. Monet myös keräilevät poneja. My Little Pony on Hasbron tavaramerkki. Poneja alettiin valmistaa jo vuonna 1980. Kyseiset ponit ovat yhä edelleen niin aikuisten kuin lastenkin suosiossa. Alkuun yritys valmisti kolmea suurempaa ponia, joiden nimi oli My Pretty Pony. Pian alettiin kuitenkin valmistaa nykyisellä nimellä ristittyjä poneja. Nykyiset ponit ovat aivan ensimmäisiä poneja huomattavasti pienempiä, kuten nimestäkin voi päätellä. Ensimmäisen sukupolven poneja tehtiin vuodesta 1982 alkaen ja vuoteen 1995 saakka. Niitä tehtiin satoja malleja.

My Little Pony historia ulottuu siis vuosikymmenten taakse. My Little Pony 80-luku on siis niin sanottua ensimmäisen sukupolven ponien tuotantoa. Niitä valmistettiin monessa eri maassa.

My Little Pony 80-luku - ensimmäisen sukupolven ponimaailman paikkoja

Ponimaailmalla on paikkoja, joihin ponien elämä sijoittuu. Televisio-ohjelmissa nähdään näitä ponien asuinalueita ja niiden tapahtumia. Yksi paikoista on nimeltään Ponyville. Se nähdään ohjelmassa, jonka nimi on My Little Pony Tales. Ponien lisäksi myös ponien asuinalueita on myytävänä kaupoissa.

Toinen ponien asuinalue on nimeltään Unelmalaakso/Dream Valley. Tämä ponien asuinalue nähdään muun muassa ohjelmissa My Little Pony ja My Little Pony ’n Friends. Myös tätä ponimaailmaa on myyty menestyksekkäästi kaupoissa ympäri maailman. Kolmas ponimaailma on nimeltään Ponilaakso. Myös Ponilaakso nähdään ohjelmissa My Little Pony ja My Little Pony ’n Friends.

Ponien keräily

Ponien keräily

Hasbron kehittämät ponit ovat saaneet aikaan valtavan keräilyinnon ympäri maailman. Suuri osa keräilystä innostuneista on aikuisia ihmisiä. G4-ponien keräilijöiden joukossa on myös huomattavasti nuorempia faneja. Kaikista suosituimpia keräilykohteita ovat etenkin ensimmäisen sukupolven ponit, joita on valmistettu Argentiinassa, Brasiliassa ja Kreikassa. Ne ovat niin sanottuja nirvanaponeja.

Monet keräilijät haluavat myös kustomoida poneja. Tämä tarkoittaa ponien tuunausta. Keräilijät saattavat vaihtaa ponien harjaksia, maalata poneihin kuvioita ja tehdä poneille siipiä, vaatteita ja sarvia. My Little Pony ohjelma antaa tähän inspiraatiota. Yksi kuuluisimpia ponien kustomoijia on Mari Kasurinen, jonka tuntee lähes jokainen ponien fanittaja ympäri maailman.

My Little Pony historia ja feikkiponit

My Little Pony historia tuntee myös ilmiön nimeltä feikkiponit. Varmasti jokainen Brony on kohdannut muiden yritysten valmistamia poneja, jotka muistuttavat vahvasti My Little Poneja. Suomessa on olemassa kaksi tuotemerkkiä, jotka valmistavat leikkiponeja. Nämä tuotemerkit ovat nimeltään Simba ja Lanard. On olemassa myös muottikopioponeja, joita ilmestyy markkinoille aika ajoin. Nämä ponit ovat erehdyttävän samannäköisiä aitojen ponien kanssa. Niitä usein erehdytään luulemaan aidoiksi poneiksi.

Ponileikki onnistuu myös feikkiponeilla, mutta jos haluaa leikkeihinsä aidon ponin, on hyvä osata erottaa aito feikistä. Aidon My Little Ponin tunnistaa sen kavion pohjassa olevasta leimasta. Leimassa lukee valmistajan, eli Hasbron nimi. Tätä leimaa ei löydy feikkiponin kaviosta. Feikkiponin voi tunnistaa myös erikoisista värivalinnoista ja kuvioista, joita aidoista poneista ei löydy.