My Little Pony Ystävyyden taikaa

post thumb
Harrastus
by Julia/ on 08 Aug 2021

My Little Pony Ystävyyden taikaa

My Little Pony Ystävyyden taikaa on suosittu animaatiosarja, jota esitetään tv-kanavilla myös Suomessa. Sarjaa pääsee seuraamaan myös suoratoistopalveluiden, kuten esimerkiksi Netflixin, kautta. Sarjan alkuperäinen kieli on englanti, mutta Suomessa sarjaa esitetään suomeksi puhuttuna. Sarjaa on tehty yhdeksän tuotantokautta ja jaksoja on kertynyt peräti 222 kappaletta. Sarjan teko lopetettiin vuoteen 2018 tilanteeseen, jossa osa sarjan poneista olivat jättämässä Equestrian.

My Little Pony Ystävyyden taikaa -sarjan juoni

Ystävyyden taikaa -sarjan pääosassa nähdään Twilight Sparkle -niminen yksisarvinen, jonka prinsessa Celestia on lähettänyt Ponyvilleen opiskelemaan sitä, mitä ystävyyden taika oikein merkitsee. Heti paikalle saavuttuaan Twilight Sparkle saa viisi ystävää, jotka ovat Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy sekä Rarity, joka on yksisarvinen Twilight Sparklen tapaan.

Sarjan jaksoissa tarkastellaan ponien elämää Ponyvillessä. Matkan aikana sattuu monenlaisia kömmähdyksiä, joiden aikana kaverukset joutuvat opettelemaan ystävyyden taikaa. Sarjan viimeisellä kaudella prinsessa Celestia on jäämässä eläkkeelle. Hän on päättänyt luovuttaa valtansa Twilight Sparklelle, joten hänen täytyy palata takaisin Equestriaan. Pinkie Pie, Applejack, Rainbow Dash, Fluttershy sekä Rarity lähtevät Twilight Sparklen mukaan.

Fanikunnassa myös poikia

Vaikka monesti ajatellaan, että My Little Pony -elokuvat ja -sarjat olisivat ainoastaan tytöille tarkoitettuja, ei näin kuitenkaan ole. My Little Pony on onnistunut saamaan katsojajoukkoonsa myös teini-ikäisiä poikia. Sarjan ympärille on syntynyt oikea fanikunta, sillä sarjaa fanittaa myös paljon vanhempia naisia ja miehiä.