Huikeat suomalaiset ääninäyttelijät tähdittävät My Little pony -ystävyyden taika -sarjaa

post thumb
Harrastus
by Julia/ on 01 Aug 2022

Huikeat suomalaiset ääninäyttelijät tähdittävät My Little pony -ystävyyden taika -sarjaa

Suomesta löytyy huikeita ääninäyttelijöitä, joita myös My little pony -sarjaan sekä elokuviin on saatu runsaasti. My little pony -ystävyyden taikaa -sarjassa Pinkie Pien äänenä on toiminut Saara Lehtonen, Rarityn äänenä Taru Tikkanen, Applejackina Annituuli Kasurinen ja Flutteshyna Susa Saukko. Raindow Dashin äänenä ovat puolestaan toimineet sekä Katja Sirkiä että Nina Tapio, kun taas Twilightina ovat toimineet niin Ronja Klemetti, Heljä Heikkinen kuin Henni-Liisa Stam. Suomalaiset ääninäyttelijät jäävät joskus tuntemattomimmiksi, joten kerrotaan heistä hiukan lisää.

Suomalaiset ääninäyttelijät ovat kokeneita ammattilaisia

Moni ääninäyttelijä jää isolle yleisölle tuntemattomammaksi, vaikka heidän äänensä tunnetaankin. Esimerkiksi Taru Tikkanen antaa äänensä Raritylle lukuisissa My little Pony jaksoissa ja Annituuli Kasurisen sekä Saara Lehtosen ääntä kuulemme yli 30 animaatioelokuvassa. Ääninäyttelijöistä muun muassa Susa Saukko on nähty myös television puolella, esimerkiksi Kotikatu ja Salatut Elämät tv-sarjoissa.

Tunnetuin edellä mainituista ääninäyttelijöistä lienee laulaja Nina Tapio, joka tuli suuren yleisön tietoisuuteen Taikapeili-yhtyeestä. My little pony ohjelma sisältää myös lukuisia muita hahmoja ja ääninäyttelijäkaartin onkin suuri. Muita tunnettuja ohjelmaan äänensä antaneita ovat esimerkiksi Kiti Kokkonen, jonka äänen kuulemme ihanana Spikena. Muita monien tuntemia ääniä ovat esimerkiksi ääninäyttelyn konkari Antti Pääkkönen sekä laulaja Pinja Hanski.

Ääninäyttelijöinä paljon myös julkisuuden henkilöitä

Suomessa varsinaisia ääninäyttelijöitä on vain vähän, joten ääninäyttelijöinä toimivat usein freelancerit sekä julkisuuden henkilöt ja näyttelijät. Ulkomaisten sarjojen ja elokuvien äänirooleihin haetaan ja pyydetään usein näyttelijöitä ja laulajia, joiden äänet muistuttavat alkuperäistä ääntä. Elokuviin ja sarjoihin antavatkin äänensä välillä yllättävät nimet, kuten urheilija Tommi Evilä (Kung fu Panda -elokuva) tai Formula 1 -kuski Mika Häkkinen (Autot -elokuva). Elokuvien ja sarjojen äänten takana oleviin henkilöihin kannattaakin mielenkiinnosta tutustua!