Maailman söpöin poni on täyttä energiaa

post thumb
Harrastus
by Julia/ on 20 Jun 2022

Maailman söpöin poni on täyttä energiaa

Rainbow Dash on sininen pegasos, eli kreikkalaisen tarun mukaan siivekäs hevonen. Tämä kaikkien rakastama maailman söpöin poni nauttii rapsutuksista ja huomiosta. Poni on ilmeikäs, hieman itsepäinen ja aina nälkäinen. Poni edustaa uskollisuuden elementtiä ja sen söpöysmerkki on pilvi, josta iskee kolmivärinen salama. Kilpailuja, lentämistä ja vauhtia rakastava poni ei malttaisi pysyä aloillaan ja liikkuukin usein salaman nopeasti lentäen.

Maailman söpöin poni ihastuttaa sukupolvesta toiseen

My Little Ponyn viehätysvoima ylittää sukupolvien rajat. Ensimmäisiä 1980-luvun poneja kutsutaan generation 1 -poneiksi. Vuonna 2021 julkaistiin jo generation 5 malliset ponit. Jokaisella ponien sukupolvella on omanlaisensa ulkonäkö, joten eri vuosikymmenten ponit tunnistaa niille ominaisesta muotoilusta. Ulkonäön ja sukupolvien vaihtuessa myös My Little Ponyn päähahmot ovat kokeneet jonkin verran muutoksia.

Rainbow Dash kuuluu My Little Ponyjen päähahmoihin. Sen söpöysmerkki edustaa myös sen tehtävää, eli säästä huolehtimista ja Ponyvillen taivaan pitämistä pilvettömänä. Tämä hahmo on myös yksi Brony -harrastajien maskottiponeista. Vaikka poni on tyttöponi, sen ominaisuuksissa on nähty poikamaisia piirteitä, joita on sekä ihasteltu, että kritisoitu tarkoitushakuisuudesta.

Rainbow Dashin evoluutio

Rainbow Dash on muotoutunut My Little Ponyjen historian aikana kahdesta eri ponista. Generation 1 -sarjan Firefly ja generation 3 -sarjan versio, ovat nykyisen Rainbow Dashin esikuvia. Joissain yhteyksissä Fireflyta on myös pidetty pikku ponin äitinä. Hänen isänsä on Rainbow Blaze, joka on esiintynyt MLP- tv-sarjassa vain ohimennen.